Göteborg Horse Show

Jomenjustja, jag har ju varit i Göteborg i veckan. Anna lurade med mig till Horse Show, vilket var en trevlig utflykt över torsdagen. Tillsammans med henne och två av hennes kompisar tittade vi på 1,40-hoppning, voltige, Flyinge-uppvisning och en clinic med Andreas Helgstrand. Dagen bjöd dessutom på en massa shopping!! :D För min del blev det en ny hjälm (trots att jag köpte en ny sammetshjälm i oktober, men vem kan motså en hjälm alá Lamicell i fjordfärger?!) och även en väst som jag tänkte använda om våren behagar dyka upp i Skånelandet snart. Lite mildare väder innebär också att jag kan använda min nya hjälm, haha.



This is our home

Tänkte visa lite bilder på vår lägenhet i Eslöv, vi har ju bott här ganska länge så jag tycker att det är dags!

Sovrummet

 

Rakt in i badrummet

 

Badrummet från annan vinkel

 

Köket

 

Matplats

 

Vardagsrum

 

Mer vardagsrum med vår läshörna

 

Sådär. det var några bilder på hur vi har det! I övrigt njuter jag av en ensam lördag, Tommy hade först match och for sedan till Lund för att se på hockey. Jag har roat mig med att städa hela lägenheten, shoppa blommor och löptränat. Löpningen var jobbig idag, jag började med att värma upp och höll sedan ett tufft tempo i 4 min, vilade 2, högt tempo 3, vilade 2, högt temp 1. KLART! Kort men intensivt. Nu fastnade jag framför datorn, lite senare ska jag beställa en pizza och avnjuta den tillsammans med Eclipse och godis. Klockren lördag!!


Som lovat - filmen!



Titta och njut, för detta är livskvalitet på hög nivå för mig. Få saker får mig att må så bra som detta. Tack till Josefin för att jag får äran att rida din fina lilla häst! Mest tack till Pajas för att du bär mig på din rygg och för att du gör det jag ber dig om och för att du blåser varm luft i mitt ansikte.

Strålande söndagförmiddag

Jag gillar söndagsförmiddagarna mer och mer. I och med att Tommy ska till discgolfen klockan 10 så masar vi oss upp i tid. Efter frukost sprang jag en runda, närmare 6 km idag. Det verkar fungera bra med forefootrunning för mig, jag känner inga krämpor hittils. Vädret är som rubriken lyder strålande vilket gjorde rundan ännu härligare. Vad resten av dagen bjuder på vet jag inte men jag tvivlar inte en sekund på att eftermiddagen springer iväg och vips så är det måndagmorgon igen...

Avdelningsträning - check

Idag var det den första avdelningsträningen för mig och Pajas. Efter många om och men och strul med bilar, ev snöstorm och förkylningar kunde vi lasta Pajas och köra iväg till ridhuset i Eslöv. (som typ var det finaste ridhuset jag varit i!) Pajas tyckte att det var skitskoj att det hände något och var laddad till tusen! Under uppvärmningen visade Pajas att även de som passerat 20 kan bocka, då han drog iväg en bockserie när vi galopperade på mittvolten. Söta, lilla hästen! Pajas verkar nöjd med livet just nu för han är så fin och rolig att rida! Josefin filmade lite i torsdags, så fort hon skickar filerna till mig så kommer dom läggas upp här, jag lovar!

Jag börjar gilla det här med att faktiskt gå upp lite tidigare på helgen, dagarna blir så mycket längre! Idag har jag förvisso spenderat 6 timmar med hästen, men klockan är ändå bara fyra. Jag tänkte promenera bort till Berga och titta på när Tommy spelar match. I veckan har det blåst småspik, men idag verkar det ha lugnat ner sig och solen strålar på Skåne.

Vi besiktade bilskrället i torsdags, den gick INTE igenom. Nu är det bara att hitta en ny bil (inte bara på grund av besiktningen) men vi fick lite press på oss själva. Blocket är vår bästa vän just nu...

Hoppas ni trogna bloggläsare har en trevlig lördag! Ni är tre tappra själar :)

One moment in time

Idag hade jag och Pajas ett moment. Vi red dressyr för Josefin och Pajas gick hur sjukt fint bra som helst. Lätt och eftergiven i munnen, mjuk i sidorna, lyhörd för vikthjälperna, galoppfattningar utan dess like.... Ja listan kan göras lång på hur fin han var!! Jag satt och log hela vägen hem. Efter att ha läst boken om sits så inser jag hur avancerat det faktiskt är att rida. Att kunna ha koll på hela sin kropp, från topp till tå och dessutom kunna få 500 kg häst att dansa fram. Det är en konst, det är det verkligen. Och det är fysiskt ansträngande. Därför blir jag extra glad när jag får till det där som man eftersträvar som ryttare, de ögonblicken när man bara kan åka häst och hästen springer hur vackert som helst. Jag är fortfarande i ett lyckorus. Världens finaste Pajas!

Vilken härlig helg det har varit!

Helgen inleddes med en tågresa till Malmö där jag mötte upp Tommy på stationen. Vi gick på stan en sväng där jag införskaffade ett par nya skidglasögon (som jag faktiskt kunde andas i!!). Jag har haft problem att hitta glasögon som både passar hjälmen och som inte trycker på näsan, men nu så! Vi drog vidare till Thank God it´s Friday (något som jag hade laddat för ett helt dygn) där vi avnjöt en kall öl och en hamburgare. GOTT!! Sen gick vi till en annan bar på Lilla Torg där jag testade Irish Coffee för första gången, positiv upplevelse faktiskt. Vi avslutade kvällen med några öl på The Bishop´s Arms innan vi fick bråttom till tåget.

Lördagen började vid halv nio med en promenad i det strålande vackra vädret följt av en frukost bestående av frukostbullar. Tommy la in en önskan om lite discgolf vilket jag gick med på, det var ju skönt väder så varför inte? Vi gick också en sväng på stan där jag handlade lite till kvällens födelsedagsmiddag hos Anna. God mat och trevligt sällskap.

Klockan är bara halv elva, men jag har redan hunnit sätta igång en tvättmaskin, äta frukost, dricka kaffe och läsa tidningen. Jag ska nu sätta igång en ny maskin och bege mig ut på en löprunda för vädret verkar lovande även idag. I eftermiddag ska jag och Tommy baka morotskaka!

Gråvita skyar, tandläkarväder...

...en grävmaskin som sliter upp en cykelväg vid fotbollsplan
och nyponbuskar, nyponbuskar, hela vägen nyponbuskar
ser jag när jag blundar och nånstans där så blev jag den jag är nu


Idag får man hålla hårt i hatten, jäklar vilka vindpustar det har kommit! Jag har varit hos tandläkaren, för första gången på nästan tre år. Jag gick därifrån med lite bortskrapad tandsten. Om min visdomstand blir inflammerad igen så får jag ta kontakt och eventuellt dra ut den i överkäken men nu är den fin så vi gör inget i dagsläget. Som belöning gick jag raka vägen till Intersport och köpte mig ett Dobsom R90 löpset som jag har suktat efter så länge! Otroligt nog fanns det en storlek som passade mig så ikväll står löpträning på schemat.

"Det är bara strimmor
ett litet kliv ut i världen"

Ja, det är bara strimmor, men for what it´s worth, så ger strimmorna mig så mycket.

Måndagkväll

Ja, då var jag tillbaka på heltidstjänsten igen och tur var väl det eftersom jag knappt har haft en stund inne på kontoret idag! Väl hemma slösurfade jag endel, bland annat efter lite träningsinspiration till den kommande cykelrundan i försommaren. Det är hög tid att börja tänka på träning här framöver och jag tänker börja löpa så smått, varvat med mycket daglig stretching, bugg och ridning såklart. Förhoppningsvis blir ridningen lite mer träningsinriktad i vår i och med avdelningsridningen och kanske någon dressyrtävling. Josefin har dessutom lovat mig en lektion och vis av erfarenhet vet jag att det blir svettigt!

Igår loggade jag in på ett skribentforum som jag var väldigt aktiv inom för några år sedan och såg då att jag hade ett mail från en tjej som jag pratade mycket med då. Jag har läst tillbaka endel på allt det jag skrev och  blir nästan lite rädd för den jag var då. Visst kan tankarna flyga förbi i huvudet men inte alls lika rotat som det var för några år sedan. Hur långt hade jag kunnat gå och framförallt, vad var det som gjorde att det vände?

Härliga söndagmorgon!

Söndagmorgon i lugn och ro, finns det något bättre? Tommy for iväg vid 10 för att spela discgolf och jag hade morgonen för mig själv. Åt frukost, drack kaffe och läste Dagens Nyheter. Städade lite, plockade undan, renbäddade och nu sitter jag och surfar. Dagen är fortfarande lång och jag tänkte att eftermiddagen ska få bjuda på lite träning. Kanske en tur i löparpjuksen och ett varv runt Bergabanan?

I fredags tackade vi av en kollega, vi åt och bowlade i Malmö. Riktigt trevligt var det faktiskt och jag imponerade med flera stikes, tyvärr inte efter varandra... Avdelningsträningen börjar ta fart, som det ser ut nu så är vi tillräckligt många för att kunna få ihop en träning om två veckor i Eslöv vilket känns riktigt kul!

Bjuder på några gamla bilder.

Lite galopp med Pajas.



Lite trav med Kaka för många år sedan. Ibland gör saknaden ont...

Ibland går det upp och ibland går det ner

Igår var det ner, med det mesta.

Jobbet var tungt, jag kände mig allmänt dålig på det jag gör och ibland undrar jag om jag verkligen ska vara arbetsterapeut.

Maten var tung, jag hetsåt smörgåsar, helt utan anledning, vilket resulterade i mycket vätska i kroppen.

Avdelningslaget kändes tungt, hur tänkte jag när jag trodde att jag (förvisso med stöd) skulle kunna leda ett lag med allt var det innebär?

Blä, blä, blä, det mesta kändes bara tungt och omotiverad och dåligt.

Ridningen med Pajas var i och för sig en ljuspunkt, så jag får väl hänga mig fast vid det.

RSS 2.0