o m o t i v e r a d

Helg. Jag är omotiverad till attt göra någonting. Mina idéer på roliga saker att hitta på har tagit slut.
Det har resulterat i attt klockan är halv tolv och jag har fortfarande inte tagit mig ur sängen.
Vätternrundan var fullbokad redan, så det blir ingen klassiker.
Fast med tanke på min otränade form för tillfället blir nog en tjejklassiker vad jag skulle klara av.
Det tål att tänkas på.

T har gett sig ut på en discgolfrunda. Jag ligger kvar i sängen och har inte ens fått på mig kläder.
Sa jag att jag är omotiverad?

Vem drömmer inte om att se en svettig och blöt Henke Larsson live?

Ikväll gäller det, Henkes sista hemmamatch innan han lägger fotbollsskorna på hyllan.
Spänningen är oliiiiidlig och vädret är fantastiskt; det bästa höstvädret Helsingborg kan bjuda på faktiskt.

Regn.

Nåja, regnkläder på, bege sig mot Olympia och heja fram HIF till en seger!

Saker som gör mig förbannad

- segt internet
- att internet inte fungerar med windows
- försenade tåg
- tåg som inte lämnar perrongen utan att man får veta varför
- folk som ska introducera mig i arbete som inte är på plats


Igår var en bra dag, idag är en mindre bra dag.

Minnen från en tidigare tid

Idag träffade jag en tjej som jag mötte på ett ridläger för en herrans massa år sedan. Sist jag var på Sindarve var 2001 och det var då vi träffades. Sen dess har vi knappt haft någon kontakt med varandra alls. R bor i Lund och när hon fick veta att jag flyttade till Helsingborg föreslog hon att vi skulle träffas, vilket vi gjorde idag. Jag blir alltid lika fascinerad, det kan gå så mycket som åtta år och ändå har man så mycket att prata om att vi med lätthet kunde fylla ut två timmar på ett café med en kaffe och en kopp te. Det var en trevlig pratstund och jag hoppas att det inte dröjer åtta år tills vi ses igen!

Idag har jag och T försökt att plugga och göra upp budgetar, men inte fått till det riktigt... Drygt när man sitter i flera timmar med en uppgift och upptäcker att det inte stämmer och att vi har gjort fel. Vi har också varit och simmat och ätit kinamat till middag. Jag måste nog lägga om min träning nu och försöka läka ut den här förbenade benhinneinflammationen som inte riktigt är bra. Därför tänkte jag simma mer och springa mindre.

Samtalet med R inspirerade mig till att köpa en racercykel och cykla Vätternrundan. Och om man ska cykla Vättern, varför inte åka Vasaloppet oxå? Jag blev sugen!

En annan fundering som har dykt upp i mitt lilla huvud under kvällen är om jag ska starta företag?

Suger på dessa karameller ett tag och återkommer med svar...

Min fantastiska frisör!

Jag har hittat en underbar frisör här i stan. Första gången jag klippte och slingade mig gick jag till henne, och det är fyra månader sen. Igår gick jag dit igen och hon kände igen mig på en gång! Dessutom pratar hon lagom mycket och får till mitt hår som jag vill ha det.



Så här blev resultatet.

Kanelbullens dag

Idag är det kanelbullens dag och den har jag och T firat med att baka just kanelbullar. Superfina och supergoda! Annat som jag har hunnit med idag är:

- en löprunda
- handla
- städa
- tvätta

Framför mig väntar en lugn kväll med världens finaste, jag ska nämligen upp tidigt imorgon och börja jobba!



Kanelbullens dag!

Höstrusk i Helsingborg

Igår kunde man läsa på hd.se att höstens första storm skulle blåsa in över nordvästra Skåne och Helsingborg. Jag och Tommy väntande med spänning hela dagen, men ingen storm kom. På kvällen var det så vindstilla som det kan vara och himlen var molnfri. Idag däremot är vädret sämre, det blåser och kommer regnskurar hela tiden. Jag är rastlös och hade tänkt att bege mig ut på en liten löprunda, men Tommy upplyste mig om att det inte är roligt att springa i detta väder, vilket jag kan hålla med om. Så jag får helt enkelt hoppas på att jag hittar ett uppehåll under morgondagen där jag prickar in min träning och nöja mig med att laga en god middag ikväll. Kvart över nio ska vi på bio och se Flickan som lekte med elden. Det pratades också om att vi skulle tillaga en blåbärspaj som kan ätas efter bion... Mums!

Tills vidare får jag också sukta efter löpstället Dobsom R90 som jag så gärna vill ha, men som Intersport inte har i rätt storlek. (det skulle dock beställas) Skor skulle jag också vilja ha, men jag kan inte bestämma mig för vilka jag ska köpa. Det är verkligen stora problem jag har, man skulle nog kunna kalla det för i-landsproblem?

Den senaste tiden har jag också varit väldigt kreativ och omtänksam och skickat små presenter till en vän som inte mådde så bra, gjort ett album från fjällresan och skickat till G plus att jag har stickat två små tofflor till mina brorssöner och ett pannband till min brorsdotter, vilket jag la på lådan idag. Anledningen till min goda kreativitet, iallafall vad gäller stickningen, beror på mina nya glasögon. Jag kan nu sitta hur länge som helst utan att bli trött i ögonen eller få huvudvärk, vilket är väldigt skönt. Någon dag när jag ser anständig ut ska ja fotografera mig i dessa underverk så ni får se den nya jag! (om det nu är någon som bryr sig, haha)

Tack och hej.

Semesterresan!

Här kommer en liten rapport om vad jag egentligen gjorde under mina 10 dagar i hemtrakterna.

Landade i Luleå på fredagkväll där G mötte upp mig. Vi åkte hem till honom och fick oss en öl, ett glas vin och lite tilltugg. Alltid lika trevligt! På lördag förmiddag rullade vi mot fjällen, stannade för att köpa kräftor och grillkol i Arvidsjaur och matpaus i Sorsele. Väl framme fick vi oss den traditionella jägern och gick sen och hämtade vatten. (dvs G bar och jag höll i taxen) Bastun blev så småningom varm så vi hoppade in där och njöt av värmen och utsikten. Kvällens middag bestod av kräftor vilket var sjukt gott!

På söndagen vaknade vi i lugn och ro, åt en stadig frukost för att sen bege oss ut i skogarna för att leta kantareller. Och litegrann hittade vi allt! Tillbaka i stugan blev det en powernap för vissa, medan andra satt framför brasan och läste tidningen med ett glas konjak. (inte jag) Bastu blev det även denna kväll och middagen bestod av grillad oxfilé, potatisgratäng och grillad majs. VANVETTIGT GOTT! Mätta, nöjda, rena och nöjda somnade vi sött i våra sängar. Sista dagen började vi med ett avsnitt av Skärgårdsdoktorn och sen frukost. Strax efter lunch rullade hemmåt mot Piteå där mamma och pappa lagade middag till oss. Tack älskade bror för underbara dagar!!

Tisdag och onsdag spenderade jag i Piteå och roade mig med att laga lunch och middag till mina föräldrar och gå en sväng på stan för lite shopping. På onsdagkväll åkte jag till Skellefteå och hälsade på svärfamiljen och pussade lite på Tommy. På fredag åkte vi till Umeå, och hjärtat kommer alltid att klappa lite extra för den staden. Malin mötte mig vid bussen och vi åkte hem till henne och tog sedan en promenix mot Strömpilen för att köpa godis. Mums! Till middag gjorde vi en väldigt spontan, improvisatorisk (heter det så?) och god kycklingwok.

På lördag gick vi en stan för lite mer shopping, bland annat väldigt snygga mössor (jag har möss-mani just nu). Under eftermiddagen mötte jag Henna för en fika och prat på Station, väldigt mysigt! Sen åkte jag vidare för att äta middag med Micis, vilket blev en pizza och lite vin och en massa surr. Återvände sedan till Malin och somnade hos henne. På söndagen träffade jag Elin för en kopp riktigt kok-kaffe och avslutade sedan min Umeåhelg med en date med Sandra på Waynes och lite scones.

Tyvärr går en helg väldigt fort, så även denna. Tack alla söta, underbara vänner för mat, husrum och trevligt sällskap! Jag saknar er redan!!

Nu är vi alltså åter i Skåne-land och några saker har hänt även här:

- Jag har blivit faster till två små pojkar.
- Jag har fått glasögon. (ser VÄLDIGT smart ut i dom!)
- Jag har fått en liten tjänst i Ängelholm och en liten tjänst i Lund.
- Löven börjar bli gula även här nere, blåsten är hård, och det är faktiskt ganska kyligt.
- Vi har oftast inget internet, vilket resulterar i att vi får gå till biblioteket och surfa.

Det var allt för den här gången. Kom ihåg att ni alltid är välkomna ner!

RSS 2.0