Nu laddar jag om inför Hemavan

Sådärja, efter lite svordomar och surhet och lite sömn så känns det bättre. Istället vaknade jag klockan fem och Tommy med, så vi var redo för jobb redan kvart i sju vilket ytterst sällan händer! Nu packar jag och laddar för Hemavan, det ska bli så roligt och skönt att spendera en vecka i fjällen tillsammans med nästan hela familjen. Högfjällshotellet bjöd dessutom på dans på lördag så vi får väl se om vi pallrar oss dit och lyckas dra med syster och svåger!

Jag önskar Avdelningslaget stort lycka till på lördagens tävling, själv ska jag ha vit snö, blå himmel och gul sol varje dag!




Piss och skit och MÖG!

Skånskan har vissa bra uttryck, mög är ett av dem. Mög betyder alltså som det låter att det inte är bra. Den här dagen är inte bra.

1. allmänt dålig dag på jobbet
2. den nya biljäveln krånglar
3. jag måste betala jättemycket pengar i restskatt

Så kom förkylningen även till mig

Med buller och bång må jag då säga. Inte helt oväntat med tanke på att alla mer eller mindre har varit förkylda till och från senaste tiden. Igårkväll på ost- och vinkvällen hos Anna kände jag hur det började tjocka på sig i näsan och nu är den så täppt att jag knappt kan andas. Jag letade förtvivlat efter nässpray när jag kom hem inatt, men som vanligt har vi inget hemma.

Efter att ha dammsugit, tvättat hästkläder och handlat veckans middag är jag helt slut. Jag ska lägga mig på soffan, dricka honungste och titta på Desperata Husfruar, det är jag värd!

 

Fina fina taxen Wilma som fick sy några stygn efter att ha blivit attackerad av två andra hundar i fjällen.


Ridhusfredag

Idag körde jag och Josefin till ridhuset i Askeröd med Pajas. Vi tänkte ha lite lektion tillsammans med Marita och Ilse men det slutade med att Josefin red Ilse istället för att stå på marken och skrika. Lika glad var jag för det, jag red runt själv på Pajas och han travade glatt på. Galopperade också för den delen, han kändes riktigt fin i galoppen idag. För några veckor sen var han väldigt fyrtaktig i galoppen och ville inte riktigt böja igenom men idag var detta inget problem. Fina, fina lilla Pajas-hästen! Han är verkligen en klippa, jag undrar hur jag ska klara mig utan honom den dagen vi flyttar uppåt landet.

Dagens färd till ridhuset för mig tillbaka till den tiden då jag bodde hemma och vi red i ridhus nästan varje fredag jag och Kaka. Jag tänker tillbaka på alla dessa timmar vi har slitit i ridhuset hon och jag. Mamma har stått troget vid ingången och tittat på med glädje. Alla dessa minnen...

Efter att ha ätit en tredjedels pizza och lite godis har jag nu landat i soffan och tar mig inte härifrån. Jag ska slå på ett avsnitt av Grays Anatomy eller nåt och njuta av mig kväll i ensamhet med levande ljus. :-)

Hästsöndag

Idag blev det en hästsöndag. Jag åkte till stallet redan vid åtta för att hinna mocka ligghallen innan avdelningsträningen. Halv tio stod Pajas i transporten, Josefin satt vid ratten och jag bredvid, alla tre redo för att köra till Eslövs ridhus och träna. Det var riktigt roligt att träna idag, programmet kändes bra och vi var verkligen synkade. Lite tråkigt att jag missar tävlingen på MILA-mässan men man kan inte vara överallt och Hemavan är nog så roligt tycker jag!

När Pajas åter var ute i sin hage, nöjd med sin insats för dagen, så lastade vi Josefins andra häst, Amarula och körde till Askeröds ridhus där Josefin fick lite ordentlig ridning på sin fina unghäst. Klockan var närmare halv fyra när jag körde från stallet, nöjd och glad (om än lite hungrig). Stalltimmar är verkligen bra för själen.

En vårdag i november.

 

Nu ska jag vara lite social med min kära sambo, vi ska göra varma mackor och sen äta glass med varma bär och titta på Solsidan!


Veckan som gått - so far

Snart ännu en vecka till ända, en vecka full av aktiviteter. I måndags var det ju bugg som vanligt där jag fick lite mer konkreta tips på hur jag ska förbättra mina högersnurrar som jag har haft problem med att hinna runt. Tisdagen spenderade jag i Helsingborg tillsammans med min kära vän Micis. Så mysigt att träffas mitt i veckan över en middag och en fika, det kan jag verkligen sakna! I onsdags var jag i stallet, alltid trevligt som vanligt. Josefin har köpt ett nytt tredelat äggbett till Pajas som han verkade trivas bra på. Jag vet inte om det var slumpen eller om han gick väldigt stadigt i form, men min hand kändes mer stabil på det här bettet. Blir spännande att se hur han går på morgondagens avdelningsträning och kanske ännu mer spännande att se hur min hand beter sig! Händerna är verkligen något jag måste jobba med att hålla stilla, inte minst till den kommande tävlingen.

Nåväl, veckan fortsatte med torsdag då jag åkte till Lund och hälsade på Julia, vi lagade vår standard middag bestående av stekt halloumi, grönskaker och ris. MUMS! Igår fredag var jag också i stallet som bjöd på en uteritt. Jag har verkligen missat att det är ljust till efter sex på kvällen, vilket ledde till att Anna och Josefin tittade på mig med stora ögon när jag vid fyra klev in i stallet med reflexer som jag tänkte spöka ut Pajas med...

Idag har jag agerat ponny-mamma till Anna som inledde tävlingssäsongen hos Trolleholms RF. Hon och Lucia gjorde en mycket fin ritt. (du kan läsa mer om Anna och hennes hästar kan du läsa om HÄR och om du är nyfiken på Josefins vardag med sina hästar kan du kolla HÄR) Det var spännande att vara på en ponnytävling och se alla döttrar och mammor som springer omkring hit och dit. Under eftermiddagen hann jag även med en kort cykeltur som kändes något lättare än förra veckan. Vinden är verkligen jobbig när den ligger åt fel håll...

Nu ska jag snart börja med kvällens middag och sen ska vi åka till Lund och bowla, ha en trevlig kväll!

Skåne har helt klart sina fördelar!

Jag låter bilden tala för sig själv.

 

En annan fördel är att våren kommer tidigt. I helgen har det varit vår, på riktigt, så som jag tror att våren egentligen ska vara. (och inte vår-vinter som jag är van) Solen har värmt, jag har gått runt i stallet utan jacka och vintervantarna har åkt av. Igår red jag till och med i de tunna fleece-vantarna, vilken känsla jag fick då! Idag körde jag och Josefin Pajas och han var en strålande körhäst.

 

Efter stallet rullade jag ut cykeln för en premiärrunda, det var inte roligt kan jag säga. Det var sjukt jobbigt. Till och med så jobbigt att jag på fullt allvar funderar på att stryka mig ur Vätternrundan, men jag ska inte ge mig efter första träningsturen utan att ge det ett par timmars och mils träning innan jag bestämmer mig. Vi får se var det landar.

 

Nu ska jag iallafall parkera i soffan framför Solsidan med lite glass och blåbärspaj, ha det bra, vi hörs!


Ännu en fredag till ända

Så var det fredag igen, veckorna går så fort att jag knappt hinner med! Jag flexade ut lite tidigare och åkte till stallet för att avnjuta några timmar tillsammans med Pajas. Vi red ut en sväng, bara han och jag. Myspys!

Nu sitter jag och väntar på Tommy som är på väg hem med vår nya bil, vi ska åka och köpa pizza och äta melon. Imorgon ska vi inhandla en jacka till honom och ett snowboardfodral till mig eftersom det bara är tre veckor kvar tills vi åker till Hemavan!!

Ha en trevlig helg, det ska jag ha!

Hästrelaterat

Jag är inne i ett häst-il nu. Det är så sjukt roligt att rida!! Pajas är som ni säkert sett ganska nöjd med sitt liv verkar det som. Det gör att det känns ännu roligare att rida. Under våren är det två tävlingar inplanerade för mig och Pajas, en dressyrtävling som SSFF anordnar och en dressyrtävling där fjordhästar och nordsvenskar gör upp om titeln som finaste häst. Vi slipar på formen och sitsen och klämmer in någon avdelningsträning lite då och då.

Stallet har alltid varit en fristad för mig, det är dit jag har flytt när allt annat har rämnat. I min ungdom har jag spenderat otaliga timmar i stallet tillsammans med min finaste Kaka. Stalltimmarna har aldrig präglats av destruktiva tankar vilket gör att jag ser tillbaka på tiden med ett ljust minne.

Jag är så glad att jag för snart ett år sedan tittade på blocket, hittade Pajas och fick turen att lära känna honom och Josefin och Anna och de andra hästarna i Final Fjordstall. Ni är fantastiska!

RSS 2.0