Valborgsmässoafton

Tiden springer iväg, våren har exploderat i Skåne och nästan övergått i sommar ett par dagar. Dagen till ära ska vi åka till Lund för lite picknick i Stadsparken tillsammans med Josefin och några andra för att senare på kvällen grilla och parta lite. Jag har fixat potatissallad hela morgonen och lagt köttet i marinad. Nu ska jag traska in till stan för lite ärenden, sen är jag redo!

Finaste Pajas


Jag kan tyvärr inte få in filmen från ett av mina dressyrpass med Pajas dagen före träning, så ni får helt enkelt gå in HÄR för att titta på den fina, fina lilla hästen.

Idag har jag köpt gräddbullar till honom då det på lördag är ett år sedan vi träffades!

Dagens tävling

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om dagens tävling. Pajas kändes fin och mjuk under framridningen och likaså under programmet. Lite bristande bjudning och några småmissar men ändå en helt okej ritt tyckte jag. Det tyckte inte domaren vilket resulterade i ett katastrofresultat som jag inte ens tänker publicera här. Jag nöjer mig med att säga att det var ett av mina sämsta resultat någonsin under de åren jag har tävlat. Jag tröstar mig med att jag var i gott sällskap med resultaten men visst känns det lite tråkigt ändå.

Nästa tänkta tävling går av stapeln om en dryg månad, NordFjordkampen. Efter dagens prestation och resultat måste jag erkänna att motivationen tryter, jag ser inte riktigt poängen med att lägga ut en massa pengar på anmälningsavgifter och bensin för att sedan bli bedömd med 4:or och 5:or. De sifforna kan jag leva utan och jag kan lika gärna träna hemma i paddocken när lusten tränger sig på.

Josefin försöker lura med mig på en lokal storhäst-tävling i Eslöv men den ser (tyvärr!) ut att krocka med avdelningsträning, så vi får väl se vad som händer här framöver. Imorgon är en annan dag och jag kan känna situationen annorlunda då. Jag rider trots allt "bara" för att det är kul och så vill jag att det ska förbli.

Uppladdning inför morgondagens tävling

Jag klev upp tidigt imorse och åkte till stallet för att hinna göra bort allt före lunch då jag skulle agera chaufför till Tommy. Pajas var såååå fin och härlig att rida, vi hyrde in oss i grannens paddock och Josefin hjälpte mig från marken. Efter att ha klappat om den fina, lilla hästen smorde jag sadel, träns och ridstövlar så det var skinande fina inför morgondagen. Det ska bli spännande att tävla igen och se om jag lyckas hålla nerverna på plats.


Terapistädning

Bilen tjorvar.
Deklarationen tjorvar.
Det stormar ute.

Med andra ord behövde jag lite terapistädning ikväll, så jag tog mig samman och rensade vattenlåsen till handfatet och duschen. Nu känns det bättre. Jag har totalt pratat i säkert två timmar med min pappa de senaste kvällarna för att få rätt på deklarationen och nu blev det äntligen rätt. Utan honom skulle ingen i familjen få rätt på sina deklarationer!

Nåväl imorgon är det fredag och helgen ska spenderas i stallet. Först på lördag då jag ska finslipa formen, smörja grejer och borsta fin-hästen. På söndag vankas det tävling, nu tar vi revansch på LB:1!

Hemavan 2011

Vilken härlig vecka jag har haft tillsammans med min finaste och min familj. Resan började dock lite tråkigt med ett inställt SAS-plan till Stockholm men efter att jag tydligt uttryckt min åsikt om bolaget om de saboterade min fjällsemester så bokade de kvickt om oss till Bromma och vi tog oss till Arlanda i tid. Ibland är det bra att bli arg!

Veckan har bestått av massa snowboardåkning, sol, god mat, bastu, badhus och vansinniga mängder snö.



 

 

 

Nu är det ganska skönt att vara hemma igen och framförallt att det är lördag så man hinner packa upp och tvätta undan all smutstvätt i lugn och ro innan det är måndag igen. Lägenheten luktade precis så som Nydalalägenheten luktade när vi klev in genom dörren och det känns tryggt. Eslöv bjuder på åtta grader och vår i luften vilket är en ganska radikal skillnad mot Hemavans -3 och 150 cm snö. (jag skojar inte, det var sinnersjukt mycket snö!)


RSS 2.0