Tjej-helg i Uppsala

 

 







Sol, taccos, vin, shopping, grekisk restaurang, surr, brunch och fantastiskt sällskap! Vad mer kan man begära?

Jag bjuder på ett gott skratt



Målgång efter 400 m simning, 2 mil cykel och 5 km löpning

Rapsfält och sekundmeter

Igår lämnade jag mamma och pappa vid tåget och spenderade kvällen framför TV:n tillsammans med en pizza, lite godis och Desperata Husfruar. Idag gav jag mig ut på en cykelrunda, då det var ett tag sen. Rapsfälten har slagit ut och blommar för fullt, Skånes landskap skiftar i grönt och gult. Vinden hade mig i ett järngrepp men regnet behagade att ha ett uppehåll. Skåne visade sig från sin sämsta sida när föräldrarna var här, men vi hade det trevligt ändå. Hemma i norr är det tydligen full sommar och här visar termometern ynka 9 grader.

Som väl är ska jag få rida i ridhus idag, så det stör mig inte så mycket att vädret är grått och trist. Jag har försökt samla kraft till att gå och handla veckans mat och förbereda middagen imorgon med Julia, men jag har inte samlat tillräckligt med kraft, så jag tittar på TV istället. Handlingen får vänta tills jag är hemkommen från stallet, för snart är det dags för mig att byta om och köra till Pajas. Det ska bli så spännande att testa avdelningsridning.

Imorgon kommer även Tommy hem och jag längtar jättemassamycket! Vi får spendera fem dagar tillsammans innan jag flyger till Uppsala och hälsar på Micis! Med denna start och avslut på veckan så kan den inte bli annat än kanoners.

Sjuklig träningsvärk

I tisdags var jag på gymmet och gav kroppen en omgång. Främst benens muskulatur fick känna att de levde och resultatet någon dag senare var en sjuk träningsvärk. En timmes ridning på det utökade träningsvärken till insida lår. Det blev ingen dressyr igår, eftersom det hade regnat hela dagen kändes det så halkigt i paddocken, så vi red ut istället. Pajas var pigg och glad och skrämmande lik Kaka. I vanliga fall brukar han komma i form så fort jag kortar tyglarna, men igår skjöt han fram huvudet och sprang för glatta livet. Jag lät honom hålla på så ett tag tills jag talade om för honom att göra något kreativt av energin och placera den i bakbenen. Efter lite diskussion gick han med på det och sprang hur fint som helst!

Fölis, eller Myklos (inte säker på stavningen) växer så det knakar och han är en riktig skönhet! Pajas blir alldeles till sig när han ser honom och Lucia sköter sig exemplariskt som mor. Myklos är en ganska tuff herre som galopperar långa sträckor från sin mamma och försöker krypa genom staketet, trots strömmen.

Nu sitter jag och inväntar min mor och far som ska anlända med tåget 13.15. Jag ser fram emot en mysig helg! På söndag är det ju tid för lite avdelningsridning och det ska bli jättespännande. Ha en fantastisk helg, det ska jag ha!



Söndagens aktivitet

Idag fick jag ett sms av Pajas ägare. Hon undrade om jag ville vara med på avdelningsridningsträning på söndag. Avdelningsridning beskrivs enligt följande av Södra Skånes FF:

"Fyra fjordingar, ett dressyrprogram, en tävling. Det är avdelningsridning med ett fjordhästlag! Avdelningsridning är en typ av lagsport i dressyr där fyra ryttare rider ett dressyrprogram samtidigt som till viss del påminner om kadrilj. Sporten blir allt större och det arrangeras en del tävlingar i Skåne från lätt till mer avancerad klass. Ekipagens samspel och estetiska framträdande är av stor vikt, och det är en stor fördel att hästarna i laget är ungefär lika stora, har likadan utrustning och är av liknande färg. Vad kan då vara bättre en lag helt bestående av fjordhästar!"

Jag sa att jag gärna ville vara med, så på söndageftermiddag vet jag vad jag sysslar med. Ska bli jätteroligt! Då har jag också fått hit min egen ridhjälm och skor. J har varit snäll och lånat ut hjälm och skor till mig, problemet är bara att hon har lite mindre huvud än vad jag har, så mitt huvud känns lite mosat efter en stunds ridning...

Idag har jag lagat blodpudding till middag. Till blodpudding äter jag lingonsylt. Tyvärr har min älskade sambo skruvat åt burken så hårt att jag under inga omständigheter får upp den. Resultatet blev blodpudding utan lingonsylt. Nåväl, det ska nog gå bra att löpa och gymma lite trots allt.

Skönt med en arbetsdag kvar av denna vecka och ännu roligare att mamms och papps kommer på torsdag. Vi ska hitta på massor av mysiga aktiviteter. Imorgon ska jag till Pajas, jag får kanske ta honom en sväng på dressyrbanan så vi är redo för söndagens träning.

Skellefteå, Umeå, Arlanda, Stockholm och till sist Skåne

Ja, i helgen har vi varit i Skellefteå. Idag åkte vi ner till Umeå och jag överraskade Malin på hennes födelsedag. Och av hennes ansiktuttryck att döma när hon såg mig stå i dörren så tror jag att hon blev överraskad och lite glad. Umeå var underbart de få timmarna jag var där och jag saknar staden mer än jag trodde. Tommy blir kvar några dagar till för att till helgen åka till Riksgränsen.

Så jag fick själv åka söderut och det känns inte alls roligt. Just nu sitter jag på Arlanda och ska snart ta mig in till Stockholm C och hoppa på nattåget till Skåne. Framme tidigt som synden och börjar jobba på en gång. Tung dag, men sen får jag åka hem och sova. Flyta med på tisdag och onsdag, åka till Pajas på onsdagkväll och välkomna mor och far på torsdag när de anländer efter en tågresa genom landet. Det ska bli roligt.

Usch och fy och en massa saknad och längtan och en massa konstiga känslor i kroppen. Men också en hel del glädje.

Tack och bock för mig idag.

Detta är ju helt galet

I fyra månader har Lars Winnerbäcks 112 sånger legat mitt framför nosen på mig och jag har fullkomligt missat att det längst bak fanns en skiva med akustiska låtar och ett plektrum! Imorgon ska jag lyssna hela vägen till Pajas. Och kanske att jag och J "lånar" ett piano i sommar och spelar och sjunger LW hela natten lång. Hur magiskt skulle inte det vara?

Avslutar med ett stort tack till mitt livs kärlek; för att du alltid får mig att må bättre.

RSS 2.0