Året som gick

2009

Snart har ytterligare ett år passerat förbi. Och vad har hänt? Massor och ingenting. Exempel på händelser under året:

- jag lärde mig åka snowboard
- jag tog examen
- jag fick ett jobb
- jag och T flyttade till Skåne
- två nya syskonbarn kom till världen

Det har till stor del varit ett bra år för mig, många spännande förändringar och starkare ben att stå på. Jag är stolt över mig själv att jag och T vågade lämna trygga norr- och västerbotten, sätta oss i bilen och flytta till en främmande stad 150 mil bort. Bara sådär.

Julen firades i Piteå, den var trevlig och så livlig som den kan bli med en sex- och fyraåring. Tyvärr var helgen alldeles för kort och knappt hade jag kommit hem innan det var dags att åka de långa och många milen tillbaka till Helsingborg. Nu har jag jobbat i två dagar och imorgon bär det av till Vänersborg och farmor. Det ska bli trevligt. Det är tomt här utan min kära sambo. Åter konstaterar jag att Helsingborg hade varit outhärdligt utan honom vid min sida. Jag är så lycklig och tacksam att jag får somna och vakna bredvid honom varje kväll och morgon. Det låter klyschigt, men det är sant.

Så här i min ensamhet, när jag har reflekterat över min hemvistelse och väckt minnen till liv, känner jag att jag saknar så otroligt mycket. Jag ska inte gå in på detaljer men det finns vissa bitar av det tidigare som jag så gärna skulle vilja ha även här. Hur skaffar man ett nytt liv? Nu längtar jag hem. Jag saknar Umeå och IKSU. Jag saknar Nydalahöjd. Jag saknar Kaka. Jag längtar efter att sitta i morgonrock och tillsammans med G titta ut över Tärnafjällen samtidigt som Winnerbäck sjunger "Jag får lixom ingen ordning på mitt liv". Jag saknar mina underbara vänner. Jag hoppas vi ses snart. Till exempel saknar jag:

En vinterdag på väg till skolan

B: Hej! Vad kallt det är ute idag!
M: Va?
B: Ja, det var 15 hos mig.
M: 15? Var har du sett så många  katter?!
B: Katter? Nej, vad kallt det är sa jag...

En söndagmorgon på Tomtebo
M: Du, jag mår inte så bra...
B: Ojdå, vill du ha en hink?
M: En drink?! Är du inte klok?!
B: Nej, nej, en hink...

En fredagseftermiddag efter C-uppsatsarbete
L: Hur ska vi göra ikväll tycker du? Dricka lite vin?
B: Du, vi ska dricka så jäääävla mycket vin!
L: Låter bra, dricka vin, massa vin!

En lördagkväll i en soffa, framför en TV på Ålidhem
M, J, M, B: "Kom änglar kom älvor det börjar bli kallt!"

Och mest av allt, just nu, saknar jag T.



PS. Ett stort grattis till en kär vän och hennes pojkväns eviga kärlek! DS.

Ett vintervitt Skåne-land

Det snöar. Det har snöat hela dagen och det ligger några centimeter på backen. Det är så vackert och fridfullt ute. Snön lyser upp omgivningen och dämpar allt oväsen från trafiken runt omkring.

Jag längtar hem.

En vecka återstår innan det bär av hemmåt några dagar. Min stickning tar sig och blir nog färdig right on time så att säga.
Mer har jag inte att rapportera, jag går på autopilot fram till julafton!

Ps. Vi ska mest troligt flytta efter nyår, men inte till Malmö. Ds.

Fint med fredag

Fredag står det i kalendern och jag har varit ledig. Passar på att njuta av mina lediga dagar, då de snart är över. Jag har roat mig med att sticka julklappar och det börjar ta sig! Fem är stickade, tre och en halv återstår och jag tror jag hinner före julafton. Jag har också släpat mig ut på en löprunda i hela 50 minuter, vilket var väldigt skönt. Jag tog en före och efter bild, men den behåller jag för mig själv. Efter-bilden var så svettig... Det gick över förväntat att springa så långt, inga ömma benhinnor eller knän. Min form varierar väldigt mycket pass till pass. Tisdagens morgonpass gjorde ont både här och där.

Nu sitter jag och väntar på att T ska komma hem, vilket lär dröja ett tag till, då han missade bussen till Knutan imorse, haha. Vi ska äta tacos ikväll och ladda inför morgondagen. Vad händer imorgon då? Jo, först och främst ska vi sova ut. Sen ska vi bege oss till stan eller Väla och se om vi hittar något snyggt att bära inför kvällens julbord tillsammans med T:s jobb. Det ska bli spännande att få uppleva ett äkta skånskt julbord! Det blev för övrigt ingen lägenhet i Malmö, på måndag ska vi åka och titta på en i Landskrona. Fördelen med Landskrona är att det är mitt emellan våra olika jobb. Vi får se var vi hamnar i slutändan.

Ska återgå till mina sticknålar nu och sticka det jag kan innan T kommer hem, han tycker att jag är så tråkig när jag bara sitter och stickar!

saknar. igen.

Jag saknar mina vänner hemifrån.

! ! !

Tänk vad skillnad det är på folk och folk!

Nu: Glögg och pepparkakor!

Vad som händer i helgen

Denna helg inleds med att jag ska sätta mig bakom ratten, helt själv, och köra från Helsingborg till Malmö. En riktig utmaning med andra ord! I Malmö ska jag hämta Tommy på jobbet occh så ska vi titta på en lägenhet. Det är en möblerad andrahanslägenhet. När titten är gjord kör vi tillbaka till Helsingborg, packar in sommardäcken i bilen och kör vidare norrut mot Orust. Där ska vi spendera helgen och sysselsätta oss med att mysa framför brasan, basta, äta god mat, dricka gott vin och må allmänt gott.

Igår blev jag glatt överraskad, när jag såg att jag hade ett paket från "arbetsterapeuten" att hämta ut. Det var en julklapp från FSAstud, två söta glöggkoppar. Tack, tack!!

Ha en trevlig helg!

Mitt nya liv, eller nåt

Man skulle nästan kunna tro att jag har börjat ett nytt liv. Både igår och idag steg jag glatt upp med T klockan fem på morgonen, trampade i löpskorna och begav mig iväg på en 5 kilometersrunda. (det är ganska tomt på gatorna vid den tiden på morgonen, bara någon enstaka stackare som ska till jobbet möter mig och ger mig en blick med stora ögon) Kommer hem lagom i tid för att hinna duscha, dricka en kopp kaffe och cykla ner till stationen och äta en smörgås på tåget till Ängelholm. Jag får se hur länge denna hurtighet håller i sig. Antagligen någon dag till, när kroppen säger ifrån och benhinnorna spränger. Jag ska hålla ut med löpningen fram till våren, då ska jag införskaffa en cykel. Sommaren kan jag varva med cykel och löpning. Jag har också köpt mig ett simkort för mitt friskvårdsbidrag. Nästa års friskvårdsbidrag kan komma att gå till en träningskort någonstans, jag vet bara inte var. Varför finns inte IKSU i alla städer?

Nu är det inte länge kvar till jul och hemfärd. Fyra dagar är vad jag får avnjuta hemma. En av de dagarna ska jag spendera i Gargnäs och döpa de små pojkarna som kom till världen tidigare i höst. Jag och Tommy har dessutom fått den stora äran att vara fadder till en av dem. Nyårsafton ska jag fira hos farmor med en massa god mat och mys. Jag tyckte att det var onödigt att jag ska sitta ensam i Helsingborg och att hon ska sitta ensam endast tre timmar härifrån. Så jag betalade 190 kr för en ToR-biljett och slår två flugor i en smäll; hon blir glad och jag slipper sitta ensam.

Nu ska jag rota fram lite mat i kylen, så den är färdig när T kommer hem. Sen ska vi öppna presentkalenderns första paket!!

RSS 2.0