Paus

Jag tar en paus.
Tills det har ljusnat lite och allt inte känns svart och ångest.

Hej då.

LESS

Jag är less på en organisation som inte fungerar som den ska!!
Jag kan ju inte sköta mina arbetsuppgifter som jag vill.

Framtiden?

Framtiden är inte så långt bort och den ser inte rolig ut.


Det är bara jobbigt.

Man lär sig något nytt varje dag

Sedan dag ett i Helsingborg har jag insett att jag måste lära mig fickparkera, annars kommer jag inte överleva här nere. (fickparkering fick jag nämligen inte lära mig när jag tog körkort) I tisdags körde jag och sjukgymnasten ner till stan för att lämna några hjälpmedel och vi var tvungna att fickparkera. Sagt och gjort, hon parkerade sin bil och jag satt och väntade lite längre fram i väntan på att hon skulle parkera klart och kunna hjälpa mig. Som tur var är hon väldigt snäll, så hon satte sig glatt bakom ratten och parkerade min bil.

I söndags när jag och T skulle iväg nånstans placerades jag bakom ratten och fick en lektion i hur man fickparkerar. En kvart senare hade jag genomfört mitt första uppdrag galant! Så nu är jag en lärdom rikare.

I helgen hade vi besök av min mor och far vilket var väldigt trevligt. Helgen bjöd på en massa god mat, kusinträff och en trip över sundet till Helsingör. För övrigt tycker jag att veckorna rusar iväg utan att jag förstår var tiden tar vägen. Jag har känt av mina benhinnor under en period och efter triathlonloppet bestämde jag mig för att ta det lite lugnt med löpningen och försöka läka ut inflammationen. Tack för era tips, trots att vissa av dom bestod av vila! Idag ska jag köpa nya löpskor i hopp om att det kan förebygga framtida bekymmer. Tills vidare får jag väl nöja mig med att cykla (när jag har reklamerat mina cykelpedaler) och simma.

Hösten börjar närma sig trots att luften i Skåne inte alls är höstfrisk, utan snarare sommarljummen.
Jag saknar Umeå med allt vad det innebär.
Jag saknar flickorna.
Jag saknar Istidsgatan.

När jag vet lite mer hur hösten ser ut bokar jag en biljett upp!

Benhinneinflammation

Hur botar man benhinneinflammation?

Tips mottages tacksamt!

OBS! Tipset vila godkännes ej.


Detta får ju såklart inte missas

Jag får liksom ingen ordning

                                                                                                                                    -Lars Winnerbäck










Finns att lyssna på nu!

jag kan verkligen sakna det

jag kan verkligen sakna det. stallet alltså. och hästarna. eller snarare hästen. doften av hö. sätta sig på cykel. cykla den korta biten. parkera cykel. öppna dörren, snabbt tända lampan så jag ser var jag ska gå. släcka lampan och ta de tre trappstegen ner till stallet, öppna den andra dörren och tända lampan. känna alla dofter. mocka. rensa huvudet med tankar, lösa stora och små problem. få livet att kännas bättre. göra mat. borsta. känna mjuk vinterpäls under fingrarna, eller väldoftande försommarpäls. sadla. tränsa. och ge sig ut i skogen. lyssna på naturen. f l y g a fram. hoppa av, tränsa av, sadla av. släppa ut i hagen och ge mat. titta på det vackraste världen har sett medan hon tuggar på höet. ja, jag kan verkligen sakna det.

Åhus triathlon, sextonde augusti tjugohundranio

Jahapp.
Nu var det gjort.
Så som jag har tjatat om detta vill ni väl veta hur det egentligen gick.

Kom jag i mål?
Vad stannade klockan på?
Vilken gren gick bäst?
Vilken gren var jobbigast?

Jag och T kom fram i god tid för att checka in oss och spana in området. Se hur bassängen såg ut, kolla växlingsområdet, äta lunch och självklart ladda.
Klockan fjorton och tjugo gick starten för damernas motionsklass. Bassängen var uppdelad i olika banor, beroende på hur snabbt man simmade. Jag underskattade mig själv och kom i en för långsam bana, vilket var väldigt frustrerande. Detta gjorde att jag långt ifrån prestrerade max på simningen. Nåja, fyrahundra meter blev avklarade och jag sprang vidare mot växlingsområdet för att dra på mig cykelutrustningen. Slängde mig på cykeln och påbörjade de 2 milen. Banan bestod fyra varv á fem kilometer. Början av varven var ganska tunga med en del motvind, medan andra halvan hade en skön medvind och jag kunde trampa upp i en hastighet på cirka trettio kilometer i timmen. Efter de fyra varven kände jag mig ändå ganska fräsch i benen (trodde jag), så jag trampade glatt i löparskorna och begav mig mot den sista etappen, fem kilometer löpning. När jag hade sprungit kanske sexhundra meter kändes benen som bly och jag trodde att jag aldrig skulle ta mig i mål. Sträckan som jag skulle springa var oändligt lång och verkade aldrig ta slut. Jag funderade seriöst över varför jag har utsatt mig för detta och funderade över värdet i det hela. Jag tvingade benen att springa (eller snarare jogga i mycket lugn takt) framåt och när två kilometer återstod hade jag fått lite flyt i stegen och i andningen. I mål kom jag, men jag kände på mig att klockan för längesen hade passerat den tid jag hade hoppats på.

Ganska besviken, väldigt trött men ändå lite stolt över mig själv.

Kom jag i mål? Ja.
Vad stannade klockan på? 1:38.
Vilken gren gick bäst? Jag är inte särskilt nöjd med tiderna för nån av grenarna, men simningen var lättast.
Vilken gren var jobbigast? Utan tvekan löpningen!

UPPLADDNING

Dagen före.

Jag sov till halv elva och började dagen med en frukost. (ganska bra start om jag får säga det själv) Sen var Tommy snäll och bytte däck på min cykel, vilket inte var det lättaste. Som tack för denna insats fick han en puss och en lagad lunch. Efter maten roade jag mig med att sitta och sticka, nu är det bara en enda toffel kvar till de kommande bäbisarna i Stockholm! En middag bestående av taccos inhandlades och avnjöts. Sen tog jag en rask powerwalk tillsammans med min nya favorit Joshua Radin och hoppade därefter i ett varmt bad tillsammans med min kära sambo. Nu sitter vi här och ska avsluta kvällen med en liten bit morotskaka, honungsmelon och vindruvor!


400 meter simning.
2 mil cykling.
5 kilometer löpning.

Jag ska klara det på en bra tid!


v ä n s k a p

Kravlöst och enkelt. Oavsett var i världen vi befinner oss.

. precis som det ska vara .

Dagens träning och belöning

Träning: Tre mil cykel varav två i ett rasande tempo bitvis i en jävulsk motvind och regnskur.

Belöning: Ett par snygga jeans!






Söndagens lopp närmar sig, vilken tid tror ni jag springer i mål på?


Jag blir så TRÖTT!

Det kommer ett konstigt knäppande ljud från min cykel, och med tanke på kommande l o p p så tänkte jag att det är bäst att lämna in den. Så efter en riktigt tung och lång dag på jobbet går jag in i cykelaffären.

Jag: Jag har lite problem med en knäppande kedja, skulle du kunna titta på det?
Han: Jaha, vi går och tittar på det... (suck)

Han snurrar på pedalerna men hör inget ljud. Sätter sig på cykeln och cyklar en liten sväng. Då hör han knäppet.

Han: Ja, sånt här är ju svårt att lokalisera...
Jag: Ja, men skulle du kunna ta in cykeln och titta på den?
Han: Nej, för det ger ju ingenting att jag hänger upp den om det är vid belastning det knäpper. Det låter som en vajer som slår emot. Typiskt sådant ljud.

(jaha tänker jag, och var i hela friden ser du en vajer som slår emot?!)

Han: Ja, du är ju inte den första som kommer idag med det här problemet.
Jag: Jaha, tack för hjälpen då...

Jag blir så TRÖTT! Arbetar man på en cykelaffär och jag kommer och ber om hjälp och är villig att betala för att någon ska titta på cykeln, då förväntar iallafall jag mig lite bättre service!

Någon annan

"och allt var så konstigt
men förbannat kul
det kunde ha varit nån annan
men det var jag"



Nu har jag och Tommy bott ungefär två månader i Skåne. Under tiden som har passerat har jag insett några saker.

- det går att överleva utan IKSU. det är svårt, men det går. om man sätter upp mål med träning, tider och längder så går det.
- skånskan är inte så svår att förstå.
- det är nattsvart om nätterna och jag saknar norrlands-ljuset.
- tommy förgyller min tid och skåne hade inte varit detsamma utan honom.
- de korta avstånden i skåne öppnar upp för en rad möjligheter.

- men mest av allt har jag insett att umeå-tiden var fantastisk, och att det var ni som gjorde den fantastisk.

Jag saknar er!








RSS 2.0